top of page
DJI_0238.jpg

Landsbygd 2.0. I norrbotten!

En möjlighet!

Besök och reflektera i landsbygd 2.0

För er ute i landet som arbetar med samhällsutveckling, besöksnäring, rekrytering, destinationsutveckling, inflyttningsservice mm. vill jag nu erbjuda ett stuidebesök i Råne Älvdal, Gunnarsbyområdet, Norrbotten.

Under de senaste åren har bygden här utvecklats på ett spännande sätt med bla high end naturturism (Aurora Safari Camp, Arctic Retreat, Lapland Ballooning, Sörbyn Lodge mfl) ett växande kulturutbud och en inflytting från hela värden. Detta har skett utan storskalig industri på plats. Endast genom attraktionsarbete och ett samälle som är bra på inkludering. Jag vill ge er chansen att få en "lightversion" av våra mer djuplodande studieresor hit och en inblick i det som skett här.

Jag står själv som värd och guide då jag varit med och startat utvecklingen och står mitt i centrum av den. Jag berättar om min resa, och bygdens.

Exempel på besök vi haft tidigare i relativ närtid, som velat lära sig mer om subarktisk svensk landsbygd:

  • LTU

  • Financial Times

  • Region Norrbotten

  • Visit Dalarna

  • Obama-administrationen (miljörådgivare)

  • University of Arizona

  • Länsstyrelsen

  • National Geographic

  • NBC

.....och många fler!

Det lokala är det globala!

Vi färdas med snöskoter (vinter) eller kanot/kajak/båt/till fots (vår/sommar/höst) i bygden. Gör nedslag vid lägereldar, utsiktsplatser, flytande eller infrysta flottar och gör byavandring mm. Träffar människor som är en del av vår utveckling, och lär oss om attraktion och inkludering IRL på en plats där det hänt och händer just nu, på riktigt.

Max 10-12 personer per tillfälle. Blandad grupp. Heldag. Pris från 2500 kr pp plus moms. Begär offert om ni vill en egen exklusiv grupp.

Eller ett längre besök med mer tid för reflektion på plats. Lunch till lunch eventuellt? Skräddarsytt i samråd med er beroende på er branch och era frågeställningar. Offert.

Meddela om ni vill synkronisera med eget arbete eller en liten konferens på plats här för er så planerar jag för det. På tex Sörbyn Lodge eller Aurora Safari Camp.

Anmälan och eventuella frågor till: contact@fredrikbroman.com med förslag på datum som passar er.

Jag tar anmälningar på min 2 personer och synkar sedan datum med andra intressenter.

Allt gott från ett vintrigt norr!

bottom of page